skip to Main Content

Onboarding

De start van een nieuwe medewerker is meestal een spannende gebeurtenis. Zowel voor de nieuwkomer als voor het bedrijf.

Zal de jongste aanwinst zich kunnen waarmaken? En hoe verloopt de integratie binnen het team? Wist je dat méér dan de helft van nieuwe medewerkers er binnen een half jaar aan denkt om weer te vertrekken? De meest voorkomende oorzaken hiervan zijn onvoldoende kennis over het bedrijf en onbegrip over hun functie.

Online onboarding
Met een online onboardingprogramma kunnen nieuwe medewerkers via hun eigen smartphone kennis maken met het bedrijf én zich voorbereiden op hun nieuwe functie. Zo kunnen ze snel bijdragen aan het bedrijfsproces. Daarnaast is een online onboardingprogramma een ideaal instrument om een introductiedag of -week soepel en efficiënt te laten verlopen. Online onboarding start namelijk nog vóór de eerste werkdag.

Waaruit bestaat een online onboarding?
Veel voorkomende onderdelen van een online onboardingprogramma zijn: een welkomstvideo, uitleg over het bedrijf en de werkprocessen, korte trainingen, een smoelenboek, een verkorte versie van het werkhandboek, de do’s & dont’s, games etc. Een combinatie van leuk én leerzaam dus!

Een online onboardingprogramma helpt nieuwkomers bij een vliegende start. Met een warm welkom én kennis over het bedrijf en hun functie, zijn ze snel productief en blijven ze bovendien langer werkzaam binnen het bedrijf.

Ik wil meer weten

Waarom een online onboardingprogramma?

Goed voorbereid starten

Snel productief

Betrokken medewerkers

Welkom nieuwe collega!

Ben jij benieuwd hoe een online onboardingprogramma jouw nieuwe collega’s zal helpen bij een vliegende start? We laten je graag de mogelijkheden zien.

Back To Top