skip to Main Content

Wat is Mobiel leren?

Kennis binnen handbereik

Mobiel leren is een vorm van trainen waarbij gebruik wordt gemaakt van smartphone of tablet en waarmee medewerkers volledige controle over hun eigen leerproces hebben. Ze kunnen namelijk altijd én overal leren.

Performance support
Bij Mobiel leren gaat het om het aanbieden van relevante kennis op het juiste moment en passend bij de functie. Daarom spreken we ook wel van ‘performance support’. Zo help je nieuwe en bestaande medewerkers op een laagdrempelige manier om te groeien binnen hun functie.

Mobiele leerstrategie
Brainfinity helpt bij het opzetten en implementeren van je mobiele leerstrategie. We geven advies over welke leermiddelen en -activiteiten het best bij je organisatie passen en gaan daarna aan de slag met de productie van korte en bondige Microlearning.

Waarvoor is Mobiel leren geschikt?
Leren met behulp van mobiele apparaten biedt een praktische en efficiënte oplossing voor bijvoorbeeld: product- en verkooptraining, uitleg van werkprocessen en techniek, wet en regelgeving maar ook voor het onboarden van nieuwe medewerkers.

Brainfinity - Mobiel Leren

“Dankzij Mobiel leren bereiken we meer medewerkers én behalen we  onze leerdoelen een stuk sneller.”

Sanne Peeters | Learning & Development Manager

Efficiënt leren

Wist je dat 90% van nieuwe kennis binnen één week wordt vergeten? Dit komt doordat ons brein efficiënt werkt. Er is namelijk géén plek in ons geheugen voor nieuwe informatie als het niet direct in de praktijk wordt toegepast.

Microlearning met behulp van mobiele apparaten biedt de oplossing. Door training op relevante momenten aan medewerkers aan te bieden én te herhalen, krijgt het brein de tijd om nieuwe kennis te verankeren.

Waarom werkt mobiel leren?

Leeractiviteiten duren slechts enkele minuten.

Per training staat één leerdoel centraal.

Je kunt altijd én overal leren.

Mobiel leren binnen jouw bedrijf?

Ben jij benieuwd hoe Mobiel leren de prestaties van jouw medewerkers kan ondersteunen? Laten we kennismaken.

Back To Top